International 2 Sides Short Film Festival

International 2 Sides Short Film Festival / Izmir, Turkey

International 2 Sides Short Film Festival, gevestigd in Izmir/Turkije, is een onafhankelijk initiatief dat tot doel heeft 2 werelden samen te brengen. Het festival richt zich op alle mensen met identiteiten, inclusief hun manier van leven, etniciteiten, overtuigingen en geslacht, terwijl het unieke korte films uit verschillende culturen en categorieën presenteert in de jaarlijkse selectie. Het creëert zo ruimte voor unieke producties, met als speciale focus films die zich richten op diversiteit, regiedebuten, LGBTQI+-producties, films geregisseerd door vrouwen en experimentele werken van de nieuwe generaties.

Ook ontwikkelt het festival nieuwe manieren van collectief kunst ervaren door boetiekfilmvertoningen en festivalevenementen op alternatieve locaties te organiseren. Om ook een toegankelijk evenement te zijn voor gemeenschappen met een handicap, werkt het festival samen met Erişilebilir Her Şey (Accessible Everything), een organisatie die kennis en diensten levert over toegankelijkheid voor mensen met een zorgvraag.

Het festival werkt elk jaar samen met een film/kunstinitiatief uit een ander deel van de wereld om zo de mogelijkheid te creëren voor collectief denken, onderzoek doen en co-creatie op het gebied van korte film. De vorige gasten van het festival waren Balkan Can Kino uit Athene en bi'bakino uit Berlijn, en voor de 3e editie in 2021 werkt 2SSFF samen met de Rotterdamse Galerie de Jaloezie!

Afbeeldingen boven: Move It Media